Positive Behavior Support (PBS)

Op onze school hebben we de PBS-kids. Als school vinden we PBS heel belangrijk. PBS staat voor Positive Behavior Support. Alles wat aandacht krijgt groeit. Wij zijn voornamelijk gericht op positieve gedragingen. Positieve gedragingen worden uitvergroot. Met de kinderen van de PBS-kids wordt iedere 6 weken vergaderd. Wat gaat er goed op school en wat gaat nog niet zo goed. Met de kinderen wordt nagedacht over hoe we iets wat nog niet zo goed gaat, kunnen verbeteren. Wat gaan we inoefenen met de kinderen zodat het beter gaat en de sfeer tussen de kinderen goed blijft. 
Kinderen die in de PBS-kids willen schrijven een brief, waarom zij in de PBS-kids willen en wat voor bijdrage zij kunnen leveren. De kinderen die de PBS-kids verlaten gaan samen met juf Alice beoordelen welke kinderen er in de nieuwe PBS-kids komen. 

Volgend schooljaar gaan we ons richten op het schoolplein. We zijn van plan om allerlei activiteiten te organiseren om geld in te zamelen hiervoor. Daarnaast richten we ons op het positieve klimaat binnen de school en hoe we dit nog sterker kunnen maken.