Groep 7/8

     

Welkom op de pagina van groep 7/8.

 

In onze klas zitten 18 kinderen. Van maandag tot en met vrijdag is juf Ada onze juf. Blijf vooral onze pagina volgen om te zien wat wij allemaal meemaken.

 

 

BERICHTEN

06 okt 2017 - Dag van de Westlandse Techniek 6 oktober 2017
Preview foto Ieder jaar wordt de Dag van de Westlandse Techniek georganiseerd. Ook dit jaar gingen we er weer heen. Groep 7 ging voor het eerst mee op de fiets. Het was wel een beetje spannend. Hoe zal het gaan met het fietsen in een groep. 's Ochtends eerst het T-shirt van de Westlandse Techniekdag aangedaan en over de jas het fietshesje. In de vaste fietsrij opgesteld en daar gingen we naar het eerste bedrijf. Het spetterde wel een beetje, maar gelukkig regende het niet heel erg hard. Het eerste bedrijf waar we naartoe gingen was Telako Techniek in Honselersdijk. Hier konden we zien hoe ze ijzer lassen, gaatjes in ijzer maken en apparaten repareren. Ook vinden ze daar speciale dingen uit om bijvoorbeeld karren te koppelen bij de veiling. Het leukste was toch wel dat we zelf aan de gang mochten! Alle kinderen mochten zelf een sleutelhanger maken van ijzer. Hierop konden ze hun naam timmeren. Vervolgens gingen we op weg naar het tweede bedrijf. Precies tussen de buien door naar Fachjan, iets voorbij het Westlands museum. Hier stonden enorme hoge bomen, palmbomen en allerlei andere tropische bomen die gebruikt worden in zwembaden of grote chique kantoren. De bomen waren echt heel hoog en mooi. De bijzonderste boom was wel die met de lianen, waar we in mochten zwaaien. De techniek waar de meneer over vertelde was dat ze uit de grond warm water halen en daarmee de kas verwarmt. Het afgekoelde water gaat daarna weer de grond in. Ze gebruiken daardoor helemaal geen gas meer. Ook gaan ze nog zonnepanelen plaatsen. Het wordt dan een energieneutraal bedrijf. Toen we naar school wilden fietsen kwam het met bakken uit de hemel. Na even gewacht te hebben, zijn we bijna droog weer op school aangekomen. Een hele leuke leerzame ochtend!

31 mrt 2017 - Dag van de Westlandse tuinbouw 29 maart 2017
Preview foto Op de dag van de Westlandse tuinbouw ga je op bezoek bij twee tuinbouwbedrijven. Deze ochtend gingen we naar tomatenkweker Kees Stijger in Honselersdijk en daarna naar bloemkweker TiSento in De Lier. Het was een super leuke en leerzame ochtend.

31 mrt 2017 - Trek aan de bel Skypen met Arnold in Kameroen
Preview foto Op woensdag 22 maart was het eindelijk zover. Skypen met Arnold in Kameroen. Twee weken daarvoor was Taco Rietveld bij ons in de klas geweest om alles door te spreken. Woensdag de 22e stonden er 's ochtends vroeg al cameraploegen bij ons in de hal en was het een drukte van jewelste om alles te organiseren. Groep 7/8 uit Wateringen van De Kijckert en groep 7/8 uit Poeldijk kwamen ook voor de live verbinding. Bladebabe Marlou van Rhijn presenteerde het geheel bij ons en in Kameroen was Taco bij Arnold.

Het was een super leuk en vooral spannende gebeurtenis, waarbij vooral de cameraploegen indruk maakten. Om 11.00 uur kwamen alle klassen boven in de hal staan om herrie te maken. En dat was het! Mega herrie en veel aandacht voor het Liliane fonds waar het uiteindelijk om ging. 

's Avonds waren we ook nog heel kort te zien bij Het Jeugdjournaal. 


31 mrt 2017 - Pannenkoekenfeest 17 maart 2017
Preview foto Met de klas hadden we bedacht om een pannenkoekenfeest te organiseren voor peuters en voor bewoners van de Hunselaar.

We hadden van tevoren bedacht welke taak iedereen had en wat er allemaal moest gebeuren voor de organisatie. Groep 7/8 heeft alles zelf bedacht, zelf alles opgezet en het restaurant wat is ontstaan heel goed gedraaid.

's Ochtends hadden we ook nog peuters van Kwest en 's middags kwamen alle klassen lekker een pannenkoek eten. Het was echt super leuk!

Bedankt ouders voor het bakken van de pannenkoeken!


15 feb 2017 - Les gehandicapten
Preview foto Op 20 januari hadden de kinderen van groep 7/8 les van gehandicapten die aangesloten zijn bij Gehandicapten Platform Westland. Omdat groep 6 deze dag bij ons op bezoek was, hebben zij ook meegedaan. Er waren allemaal opdrachtkaarten die de kinderen gingen uitvoeren. Zo liepen ze met geblindeerde brillen en een blindenstok door het lokaal en kregen ze opdrachten, was er op het schoolplein een rolstoelenrace, moesten ze proberen om met één hand een trui aan- en uit te trekken, en waren er nog veel meer opdrachten. Het was een super leuke en vooral leerzame ochtend.

12 dec 2016 - Surprises 5 december 2016
Preview foto Op 30 november moesten alle kinderen al hun surprise meenemen voor de tentoonstelling bij ons in de klas. Op donderdag stonden op lange tafels alle surprises uitgestald. Twee dagen lang zijn alle surprises van alle kanten bekeken en kwamen ook de jongere kinderen kijken naar alle mooie knutselwerkjes. Ook de ouders kwamen na school nog ecven de klas in. Op maandagochtend kwam Sinterklaas bij ons op school en na de ontvangst op school, zijn we in de klas de surprises gaan uitpakken.

Alle kinderen waren ook super blij met de mooie surprises en de cadeautjes die erin verstopt zaten.

 


07 nov 2016 - Dode hoekles
Preview foto Ieder jaar komt er een grote vrachtauto op school van rijschool Wortelboer om de dode hoek van een vrachtauto te laten zien.

Erg leerzaam en belangrijk om te weten waar de dode hoeken zijn en waar je wel en niet moet staan als je met de fiets bent en zo'n grote vrachtauto tegenkomt.


07 nov 2016 - Schoolkamp Delft 2016
Preview foto Op 5 oktober was het eindelijk zover; op kamp!!

Toen Poeldijk gearriveerd was gingen we op weg naar Delft. Na 2 tussenstops kwamen we om 11 uur aan in Delft.

Eerst werden de kamers ingedeeld en mochten we een plekje zoeken en onze bedden neerleggen. Daarna gingen we in de eetzaal onze lunch opeten.

's Middags gingen we naar de waterspeeltuin. Hier hebben we lekker gespeeld, met takken rondgesjouwd, van de kabelbaan af gegaan en geschommeld.

Toen we weer terug waren in het kamphuis, hebben we een kwartet over onszelf gedaan en gingen we dat daarna spelen.

Na dit spel gingen we in het bos bosjassen. Dat is een spel met kaarten. Er zijn 2 partijen. De ene heeft alle zwarte kaarten en de andere heeft alle rode kaarten. Dan moet je kinderen van de andere partij gaan tikken. Degene met de hoogste kaart wint.

Bij het eten had meester Kees heerlijke pizza's meegenomen.

 

In het donker hebben we nog een smokkelspel gespeeld. Het was vooral heel spannend om in het donker te sluipen en niet gepakt en gezien te worden door meester Kees en juf Ada.

Na een nacht goed, maar kort geslapen te hebben, waren de eersten alweer om half 7 wakker. Na een gezellig ontbijtje, gingen we in het bos op zoek naar allemaal dieren.

's Middags kwam 2sur5 en zijn we in het bos allerlei survival onderdelen gaan doen in groepen. Dat was echt super leuk!

Na de broodjes knakworst en salades, hadden we de Bonte Avond. Er waren erg leuke stukjes ingestudeerd. daarna hadden we nog een disco.

Op vrijdag moesten we eerst onze spullen opruimen na het ontbijt. Daarna gingen we nog een spel doen in het bos, Levend Cluedo. we moesten uitzoeken Wie het had gedaan, waarmee en waar.

 

Toen was het alweer tijd om terug te fietsen. Bij de eerste tussenstop gingen we onze lunch opeten. De tweede was bij de Bonte Haas in Wateringen. Daar hebben we nog een heerlijk ijsje gegeten.

 

Iets later dan gepland (door een lekke band) kwamen we weer aan in Honselersdijk.


23 sep 2016 - Zandmotor 21 september 2016
Preview foto Op woensdag 21 september zijn we met de klas naar de Zandmotor gegaan in Kijkduin. Na een stukje gelopen te hebben, stond Joost van WNME (Westlandse Natuur en Milieu Educatie) ons al op te wachten. In groepjes gingen we diverse opdrachten doen. We gingen vogels bekijken, met een kompas kijken van welke kant de wind kwam, duinen bekijken en spullen zoeken die aangespoeld waren.

Het allerleukste moesten we voor het laatst bewaren, met de schepnetten in het water beestjes zoeken.

We hebben mega veel gevonden! Kwallen, garnalen, zeenaald, kompaskwal en krabben. Het was superlekker weer, dus natuurlijk gingen de kinderen die dat wilden nog even lekker het water in.

We hebben super veel geleerd, plezier gehad en wilden echt nog niet naar huis.

Geniet van alle foto's! 


18 dec 2015 - Spelletjes
Preview foto We hebben de laatste ochtend van het schoojaar gezellig met elkaar afgesloten. Vrijdag 18 december mochten de kinderen gezelschapsspelletjes meenemen. We hebben het jaar 2015 gezellig met elkaar afgesloten.

14 dec 2015 - MediaMasters
Preview foto Groep 6/7/8 heeft van 20 november tot 27 november mee gedaan aan MediaMasters in het kader van de Week van de Mediawijsheid. De kinderen van groep 6/7/8 kregen verschillende quiz vragen om op te lossen. Daarnaast kregen zij opdrachten en voerden zij discussies over respect op MultiMedia. De klas heeft de hele week jokers kunnen verdienen om die uiteindelijk in te zetten tijdens de finale. De punten konden worden verdubbeld of er kon extra tijd worden verdiend. Op de laatste dag van Mediamasters, vrijdagmiddag 27 november, hebben wij de finale gespeeld. Wij streden tegen 4300 andere team in Nederland. De klas heeft enthousiast mee gedaan aan de wedstrijd en heeft uiteindelijk 5473 punten gehaald. Diezelfde middag kwam burgemeester van der Tak op onze school om de certificaten uit te reiken. De kinderen vertelden over alles wat zij hebben geleerd tijdens deze MultiMedia week. De kinderen hebben burgemeester van der Tak een 3D cardboardbril aangeboden, de burgemeester had zo iets vernieuwends nog niet eerder gezien. Wij hopen dat de burgemeester nog vaak de bril gebruikt en laat zien aan de wethouders en gemeenteraadsleden. Meer foto's vindt u in het foto album.

09 dec 2015 - Bloembollen poten
Preview foto Groep 6/7/8 doet mee aan de Groen en Doen wedstrijd van de gemeente Westland. 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde. Vandaag hebben we bloembollen gepoot, nr. 9 op de lijst.