Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6,

 

In onze klas zitten 22 kinderen. Van maandag tot en met vrijdag is juf Lianne onze juf. Blijf vooral onze pagina volgen om te zien wat wij allemaal meemaken.

 

BERICHTEN

23 jan 2018 - Lezen in groep 5/6
Leeskilometers maken is erg belangrijk. In onze groep lezen we regelmatig. Dit doen we in gewone leesboeken maar ook in stripboeken en in de junior. Lezen moet lekker ontspannend zijn, en daarom zoeken wij een lekker ontspannend plekje om te kunnen lezen! 

19 dec 2017 - Vuurwerkles

Maandag 18 December hadden we een vuurwerk les. 

Hun namen zijn Arjan en Marcel . 

Het was met groep 5/6 en7/8. 

We leerden hoe we met vuurwerk moeten omgaan. 

Ook  leerden we hoe je vuurwerk moest afsteken. 

We kregen allemaal opdrachten van de meesters. 

Jdeed de opdrachten in een groep kinderen. 

We leerden ook zien of het legaal is of illegaal is. 

We kregen ook een vuurwerkbril en een aansteeklont. 

Ze leerden ons hoe je veilig vuurwerk moet afsteken en welke voorbereidingen je dan moet treffen. 

We hadden ook een filmpje gekeken waar een jongen zijn hand verloor door vuurwerk een cobra. 

 

Groetjes Fleur en Soufian 


08 dec 2017 - Sinterklaas in de klas
Dinsdag 5 december was het dan eindelijk zo ver! Sinterklaas kwam bij ons op school. De kinderen van groep 5/6 hadden lootjes getrokken om voor elkaar een mooie surprise te maken. Afgelopen vrijdag en maandag stonden alle surprises in een mooie tentoonstelling zodat iedereen ze nog kon bekijken. Dit was een groot succes. De kinderen hebben erg hun best gedaan. De ochtend was erg gezellig. We hebben naar elkaars gedichten geluisterd en naar de mooie cadeaus gekeken. We kregen van Sinterklaas ook nog 4 leuke spellen voor in de kieskast. 's Middags hebben we met elkaar de spelletjes gespeeld, heel leuk! We hopen dat Sinterklaas volgend jaar weer bij ons op school langskomt. Bekijk ons fotoalbum voor de foto's van de surprises. 

10 okt 2017 - Bezoek boerderij Dijkshoorn
Dinsdag 26 september mochten wij met de klas een bezoekje brengen aan boerderij Dijkshoorn in Maasland. We hebben een super leuke en leerzame ochtend gehad. Lees hieronder de reacties van de kinderen

 


10 okt 2017 - We zijn weer begonnen!
Het nieuwe schooljaar is alweer even van start. We zijn goed begonnen met elkaar. Voor groep 5 was het best even wennen met al die nieuwe schoolvakken. Leren voor topo, topondernemers en iedere week huiswerk maken. 

Deze week is de kinderboekenweek begonnen. Het thema is gruwelijk eng. We griezelen wat af in onze klas door spannende boeken te lezen. We hebben een griezelige thematafel in de klas staan met veel griezelboeken.


Sinds gister hebben we ook een nieuw bord. Wauw! We kunnen er zelfs met onze vingers op schrijven! Hier zijn we helemaal blij mee. We hebben zelfs de hele klas omgedraaid zodat we extra goed op het bord kunnen kijken.

Volg ons verder voor als onze leuke en spannende avonturen. Vrijdag staat het talentenfestival op het programma, u komt toch ook? 


09 jun 2017 - Westlandse druif
Preview foto Westlandse Druif

 

Groep 5/6 ging op 24 mei 2017 naar de Westlandse druif. Eerst kregen we een filmpje te zien over hoe je druiven vroeger kon kweken. Daarna gingen we de druiven kassen in om soorten druiven te bekijken. We zagen een vrijwilliger die aan het werk was. Hij gaf ons informatie over welke soorten druiven er zijn. Trouwens vrijwilligers zijn mensen die werken zonder geld te verdienen. Vervolgens leerde we hoe we moesten krenten. Krenten is voor de druiven ruimte maken om ze te laten groeien. We zagen ook kippen (krielkippetjes) die zorgen ervoor dat de beestjes die de bladeren opeten dood gaan. Soms leggen de beestjes ook eieren onder de grond. Daarom hebben ze daar kippen. Omdat de kippen zorgen dat de larven dood gaan. We moesten kijken hoeveel punten een druivenblad heeft. En we mochten vragen aan vrijwilligers vragen hoe je moest krenten. Tenslotte mochten we zelf krenten. De druiven hebben we geproefd en sommige vonden het lekker maar sommige ook niet. Want de druiven waren nog niet rijp.

 

Groetjes : Venne , Jikke & Selena


06 apr 2017 - Naar het Prinsenbos
Preview foto Hallo allemaal,

 

Groep 5/6 ging naar het Prinsenbos. Aangekomen bij het prinsenbos moesten we bij het tuintheater wachten. Daarna kregen we uitleg van een meneer die bij het prinsenbos werkt. We kregen bakken met spullen en moesten in maatjes bodemdieren zoeken. De ouders die ons gebracht hebben kregen een zoekkaart en een invulformulier om op te schrijven wat we gevonden hadden. De meeste kinderen hadden gelijk veel bijzondere diertjes gevonden. Bijvoorbeeld : een miljoenpoot , een rode spin en keverlarven. We hebben ook niet zo erg speciale diertjes gevonden zoals : wormen en pissebedden. Na afloop mochten we een ijsje. Het was een hele gezellige middag in het Prinsenbos.

 

Groetjes Hiba en Jikke uit groep 6


30 mrt 2017 - Workshop danstheater
Preview foto Woensdag 29 maart kregen wij een dansworkshop van Dimitra. Zij is leerkracht op het Danstheater in Den Haag. Op maandag 10 april zijn wij uitgenodigd om naar een voorstelling te komen kijken. Deze dansworkshop was ter voorbereiding op de voorstelling. We hebben verschillende oefeningen gedaan die te maken hebben met moderne dans. Uiteindelijk hebben we zelfs een klein stukje dans geleerd die ook in de voorstelling voorkomt. De dansworkshop was heel leuk, wij kijken uit naar maandag 10 april. Neem vooral een kijkje in het fotoalbum voor onze coole moves!

16 feb 2017 - Levend kwartet
Preview foto Vandaag hebben we met elkaar het spel levend kwartet gespeeld. De kinderen hebben in de klas hun eigen kwartetspel gemaakt. De onderwerpen op de kaarten gaan over de kinderen zelf. Hobby's, lievelingseten of een sport. De kinderen liepen rond op het schoolplein, wanneer je een ander tegenkomt speel je het spel: steen, papier, schaar. De winnaar kiest een kaart van het maatje. Een super gezellig spel!

15 feb 2017 - Panorama Mesdag
Preview foto Groep 5/6 heeft een bezoek gebracht aan Panorama Mesdag in Den Haag.

De kinderen waren erg onder de indruk van het enorme schilderij. Het schilderij is geschilderd door meneer Mesdag met behulp van collega's. Het schilderij is 14,5 meter hoog en heeft een lengte van 114,5 meter. Nadat we een indrukwekkende rondleiding gehad hadden, mochten we zelf aan de slag. We hebben met de klas ons eigen panoramaschilderij gemaakt. Bekijk het fotoalbum voor een impressie van deze dag.

07 dec 2016 - Sinterklaas
Preview foto Maandag 5 december hebben wij op school het Sintfeest gevierd.
De kinderen in groep 5/6 deden dit jaar surprises. Op donderdag 1 december was er al een mooie tentoonstelling van de surprises. De kinderen hadden erg hun best gedaan om iets moois voor elkaar te maken. Tussendoor kwam Sinterklaas ook nog even langs om ons cadeautjes te brengen voor in de klas. Het was een hele gezellige ochtend.

02 nov 2016 - Bezoek Solar box Den Hoorn
Preview foto
Solar box

We zijn met groep 5/6 naar Solar box geweest. Dat gaat over zonnepanelen. We gingen in groepen van twee experimenten doen met de zonnepanelen. Zoals in elkaar zetten van zonnepanelen en naar instructies luisteren. Zonder zonnepanelen heb je geen elektriciteit van de zon. Je kan met Zonne – energie een auto maken. We hebben geleerd hoe je een zonnepaneel maakt. We kregen een uitleg filmpje. Waar informatie uit gegeven werd. Dat moesten wij herhalen. toen we klaar waren kregen we nog eten en drinken. En we gingen weer naar school. Het was een super leuke en interessante ochtend. We hebben veel geleerd over de zonnepanelen.


Groetjes Rayan & Selena


06 sep 2016 - Thema verkeer
Preview foto We zijn met de hele school begonnen aan een verkeersproject. Ook Kwest, onze benedenburen, doen een verkeersproject. De bedoeling is kinderen te wijzen op de regels en ze deze op hun niveau aan te leren. Op 14 september hebben we een inloopochtend in het gebouw van 10.00 tot 11.00. U kunt in alle groepen bekijken wat we met de verkeerslessen aan het doen zijn. Ook Kwest heeft op dat moment een inloopochtend. Op 15 september is de ‘landelijke Wegbrengdag’ en hier doen we natuurlijk ook aan mee. Wij gaan in de week van 12 september iedere dag opschrijven wie er lopend, met de fiets of met de auto is gekomen. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen lopend of met de fiets naar school komen.

In de week van 19 september hebben we praktische verkeerslessen en gaan we fietsen, oversteken en verkeerssituaties in en om de school bespreken.

 


26 aug 2016 - We zijn weer begonnen!
Preview foto Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Ons eerste weekje in groep 5/6 zit er bijna op. Donderdag hebben we met elkaar genoten van het heerlijke weer buiten met een waterfeestje. Lekker gezwommen in badjes en elkaar nat gegooid met waterballonnen. Wij zijn in elk geval klaar voor komend schooljaar!