Groep 3/4

Welkom op de pagina van groep 3/4

 

In onze klas zitten 21 kinderen. Op maandag en dinsdag is juf Amie onze juf en van woensdag tot en met vrijdag is meester Kees onze meester. Blijf vooral onze pagina volgen om te zien wat wij allemaal meemaken.

 

BERICHTEN

06 dec 2017 - Sinterklaas 2017
Dinsdag 5 december was het dan eindelijk zover. Na veel liedjes zingen kwam Sinterklaas aan met zijn Pieten. De kinderen waren door het dolle heen. De kinderen van groep 3/4 hebben samen met de kinderen van groep 1/2 leuke activiteiten gedaan. Het leukste van allemaal was natuurlijk de ontmoeting met Sinterklaas. Bedankt Sinterklaas en tot volgend jaar!

12 okt 2017 - Herfstwandeling Staelduinse Bos
Groep 3/4 is een heerlijke herfstwandeling gaan maken door het Staelduinse Bos. De kinderen kwamen goed voorbereid op school, een aantal hadden de kaplaarzen aangetrokken!
Tijdens de wandeling zijn de kinderen op zoek gegaan naar onder andere paddenstoelen en bosdieren.
Na de wandeling hebben we gegeten en gedronken in het bezoekerscentrum en mocht er nog worden rondgekeken.
Het was erg leuk en leerzaam.

31 mei 2017 - Meesters- en juffendag
Meesters- en juffendag

 

Op 31 mei was het groot feest in Honselersdijk. De meesters en juffen vierden allemaal tegelijk hun verjaardag. Er werd gezongen door de kinderen en daarna speelden zij spelletjes. Het feest werd afgesloten met een bingo. Het was een superdag!

 

 


22 mei 2017 - Lentewandeling Prinsenbos
Preview foto Lentewandeling Prinsenbos

 

Het was heerlijk weer toen groep 3/4 de lentewandeling ging maken in het Prinsenbos. Zonnebrandcreme was nodig met 25 graden! Er werden zeer veel vogels gespot en Piet Dreumel vertelde welke geluiden deze maken. De kinderen luisterden aandachtig. Na de wandeling was er nog tijd voor een heerlijke duik in het water.


15 jan 2017 - Kerst 2016
Preview foto Het kalenderjaar 2016 is gezamenlijk afgesloten. Wat een superleuke dag was het. Er zijn kerststukjes gemaakt en er is veel geknutseld door de kinderen. Hoogtepunt was het kerstdiner. De hele speelzaal en hal was versierd. De kinderen hebben thuis met hun ouders heerlijke gerechten bereid. Het was allemaal erg lekker.

17 nov 2016 - Bezoek aan Louwman museum
Preview foto Het Louwman museum, hier hadden de kinderen nog nooit van gehoord. We werden opgehaald met een bus en gingen richting Den Haag. De rit alleen was al geweldig! In het museum kregen wij een rondleiding en een vragenboekje waarmee de kinderen op ontdekking gingen. Voor de kinderen van groep 3 was dit nog iets te moeilijk, leuk om te zien dat de groep 4 leerlingen te hulp schoten.
De auto's waren trouwens ook erg tof, dit ziet u op de foto's.

16 nov 2016 - Sinterklaasfilm Jelger de Tovenaar
Preview foto In november kwam Sinterklaas richting ons koude kikkerlandje. Wij kregen een uitnodiging van Jelger de Tovenaar om naar de Naald te komen. Deze was geheel afgeladen met heel drukke kinderen. Er werd namelijk een echte Sinterklaasfilm getoond. Deze was erg spannend! Bedankt Jelger!
Download:
IMG_9173.JPG

07 okt 2016 - Staelduinse Bos
Preview foto In oktober brak de herfst aan. De temperatuur was echter nog erg hoog. Wij gingen voor een heuse herfstwandeling richting het Staelduinse Bos. Het was een groot succes. De kinderen klauterde in omgevallen bomen. In het bezoekerscentrum kregen de kinderen tijd en ruimte om van alles te bekijken.

23 sep 2016 - Eerste weken schoojaar 2016/2017
Preview foto Het is de eerste 5 weken heerlijk weer geweest, toch is de herfst al begonnen.
Dit jaar zijn wij goed gestart, in de eerste week was het zo warm dat wij een badjesfeest hebben georganiseerd. Het was een groot succes.

Groep 3/4 bestaat uit 20 kinderen en meester Kees. Er wordt hard gewerkt in de klas en op de gangen. De kinderen van groep 3 worstelen met het leren lezen. Groep 4 is daarentegen al bezig met begrijpend lezen. Ondanks de verschillen tussen de groepen is er genoeg tijd om deze samen te laten werken.


21 apr 2016 - Op bezoek bij de Albert Heijn
Preview foto Op donderdag 21 mochten we op bezoek komen bij de Albert Heijn. De meeste kinderen waren al wel eens in de Albert Heijn geweest, maar nog nooit achter de klapdeuren van de winkel. Deze ochtend begonnen we met een lekker gezond ontbijtje, en dat was heerlijk. Daarna kregen we in 2 groepen een rondleiding, op ieder plekje mochten we een kijkje nemen. Het leukste was dat we allemaal een keertje achter de kassa mochten zitten. We hebben zelfs een échte klant geholpen. Een super geslaagde ochtend met dank aan meneer Koorneef.

20 apr 2016 - Op bezoek in het bos
Preview foto Op 20 april hebben wij een bezoek gebracht aan het Staelduinse bos. Gelukkig waren er genoeg vaders en moeders die gezellig met ons mee wilde. In het bos werden we in 2 groepen verdeeld, allebei gingen we een lentewandeling maken. Op zoek naar diertjes, lopen over boomstammen en heuvels op- en afrennen. Het was super lekker weer, al met al een gezellige en geslaagde ochtend!

17 mrt 2016 - Een gat in mijn emmer
Preview foto Op woensdag 16 maart was het Daltondag. Op deze dag hebben wij eens extra stil gestaan bij de kernwaarden van Dalton. De juffen hebben deze dag een boek uitgespeeld: Een gat in mijn emmer. Bij dit prentenboek staat de kernwaarde samenwerken centraal.


De kinderen uit groep 3,4,5 mogen nu in teams het boek uitspelen. Vandaag was het eerste groepje aan de beurt, wat een talenten!


05 feb 2016 - Gruitdag en het thema Gezond leven
Iedere vrijdag hebben wij in de klas gruitdag. De kinderen nemen deze dag fruit of groente mee als tussendoortje. In de klas praten we veel over gezond eten en drinken. Sinds deze week hebben we er een thema van gemaakt. De komende weken gaan we er extra mee aan de slag en dit thema zullen we afsluiten met een leuke presentatie

21 jan 2016 - Bingo!
Preview foto In groep 3,4,5 spelen we een heel leuk spel, bingo!
In groep 3 spelen we bingo met plus- en minsommen, in groep 4 met tafels en in groep 5 met de deelsommen. Een leuke manier om samen te leren en de sommen te automatiseren.

05 jan 2016 - Happy new year!
Preview foto Maandag 4 januari was weer de eerste schooldag van het nieuwe kalenderjaar. We hebben met elkaar uitgebreid gesproken over de vakanties en dan vooral over oud&nieuw. We hebben oudjaarsavond nog eens even opnieuw met elkaar beleefd, dit doe je natuurlijk met champagne en confetti! We hebben met elkaar geproost op een gezellig en leerzaam 2016! PROOST!

18 dec 2015 - Spelletjesochtend
Preview foto De kerstvakantie staat alweer voor de deur. Afgelopen woensdag hebben wij met elkaar genoten van een heerlijk kerstdiner. De laatste schooldag van het jaar hebben wij gezellig afgesloten met spelletjes. We begonnen deze ochtend met een spelletje ''moordenaartje'' voor Selena haar verjaardag. Verder mochten de kinderen zelf gezelschapsspelletjes meenemen. Het was een gezellige afsluiting van het jaar 2015.