groep 1/2

Welkom op de pagina van groep 1en 2

 

Bij ons in de klas zitten :

Yvaine, Leif, Jury, Noor, Thomas, Sami  Dylona, Mourad, Piotr, Ilyas,,Jaely

en Givano en Noa.

 Van maandag tot en met vrijdag is juf Annelies onze juf. Blijf vooral onze pagina volgen om te zien wat wij allemaal meemaken.

 

 

 

 

BERICHTEN

02 feb 2018 - een nieuw jaar.
De eerste maand van 2018 is alweer voorbij.

We zijn dit jaar begonnen met het thema "winter".

Helaas hebben we buiten geen sneeuw en ijs, maar dat hebben we gewoon zelf gemaakt en in de klas een winters sfeertje gemaakt.

We leerden winterwoorden, rijmen met winter en ook rekenen: wie heeft de langste sjaal.

Bij de gym hebben we een sneeuwballen gevecht gehouden met de pittenzakken.

Op dit moment mogen de kinderen een boek  mee naar huis nemen. Deze lezen ze dan met hun ouders thuis en mogen ze hem de volgende dag op school "voorlezen".

Dat is best spannend, maar ook wel heel leuk!


01 dec 2017 - Voorpret Sinterklaas
Preview foto Het is weer de gezellige Sinterklaastijd. De kinderen spelen en werken zingen over Sinterklaas. Zij hebben zelf een mooie stoomboot geverfd waar ze zelf in kunnen spelen. In de Sinterklaashoek liggen meerdere (hulp) Sint- en pietenpakken en daar wordt naar hartenlust verkleed. Er is daar ook een inpaktafel om de cadautjes in te pakken. Dat valt nog niet mee hoor, om de pakjes netjes in te pakken. Iedere dag wordt er naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Dit doen we samen met de kinderen van de 3+ groep van Kwest en de kinderen van de Vlindertuin. Wat een verrassing: We hebben Sinterklaas aan de telefoon gehad. We mochten hem allerlei vragen stellen en hij heeft beloofd dat hij op 5 decemeber bij ons op school komt. Iedere dag strepen we weer een dagje af..... Gister kwam rommelpiet ook nog langs. Wat een rommel kan hij maken zeg! En waar waren toch al die schoenen gebleven? Gelukkig hebben we ze allemaal weer gevonden en zat er ook nog iets lekkers in. Die morgen waren er ook 3 moeders die met alle kinderen van de school kruidnootjes gingen bakken. De school rook heerlijk!

Nog maar een paar nachtjes slapen, en dan komt hij echt! Het wordt vast weer een gezellig feest.

 

                                                                                                                                                                


17 nov 2017 - Mauritshuis
Preview foto  

Hallo allemaal,

Vrijdag 10 november zijn wij met de bus naar het Mauritshuis geweest. Daar woont Maurits Muis in een van de vele kasten van  het gebouw. Het is een heel groot gebouw met heel veel mooie schilderijen. We werden ontvangen door een mevrouw, die ons het holletje van Maurits liet zien en hem uit zijn bed haalde. Maurits vertelde ons van alles over de mooie schilderijen. Het jongetje wat hem volgens hem altijd uitlachte en zijn vriendinnetje het meisje met de parel. Er was een mooie glazen lift. De mensen die ook in het museum waren, vonden ons, groep 1 en 2 ook een bezienswaardigheidJ.  Als afsluiting gingen we naar het atelier waar we zelf een schilderij mochten maken. De mevrouw van het museum las ons nog een prentenboek voor van Maurits Muis. Toen was het tijd om weer met de bus terug naar school te gaan. Het was een heel gezellig uitstapje!

Intussen zijn we naar het Sinterklaasjournaal aan het kijken samen met de buurtjes van de 3+ groep van Kwest en de Vlindertuin. De klas wordt ook in de Sintsfeer gebracht. In de Sinthoek wordt volop gespeeld met de verkleedkleren en er worden pakjes ingepakt en uitgedeeld aan de kinderen in de klas. Ook staat er een eigen geverfde pakjesboot 12 in de klas.

Groetjes van groep 1 en 2


10 okt 2017 - een nieuw schooljaar! 2017-2018
Preview foto Hallo allemaal,

 

Bij ons in de klas zitten :

Yvaine, Leif, Jury, Noor, Thomas, Sami  Dylona, Mourad, Piotr, Ilyas,,Jaely

en Givano en Noa.

Zo ziet onze klas eruit na de zomervakantie. We hebben al veel beleefd met elkaar. We zijn begonnen met het thema “familie”. We hebben geleerd dat je opa en je oma, de vader en de moeder zijn van papa en/of mama. Het is best ingewikkeld allemaal.

 

Vorige week waren we op bezoek bij de Intratuin. Daar kregen we van de boswachter een rondleiding en mochten we allemaal dingen ontdekken. .Wormen bekijken, vissen vangen, schatten zoeken die we in een echte knapzak konden bewaren. Het was heel erg leuk!

 

Nu is het de kinderboekenweek. We lezen lekker veel boeken en knutselen en werken over griezelige dingen. Het thema wordt afgesloten met een liedje over 6 heksen, die we op het talentheater laten zien en horen..en dan is het alweer herfstvakantie!!

Groetjes van groep 1 en 2

 

 


03 jul 2017 - schoolreis en de laatste schoolweek
Preview foto donderdag 22 juni zijn wij gezellig op schoolreis geweest naar Plaswijckpark.

Het was prachtig weer en we hadden er allemaal veel zin in.

Om te beginnen de bus! wij hadden een busje alleen voor ons. Super leuk.

De bus was de straat nog niet uit of de geoefende busliedjes galmden enthousiast door de bus.

Eenmaal aangekomen, hebben we een mooi plekje gezocht voor onze spullen even wat drinken en het feest kon  beginnen.

Wat hebben we allemaal gedaan:

eerst maar eens gespeeld in de grote speeltuin.

de familieschommels, het grote springkussen, de draaimolen, het sketercirquit, het treintje, de rondvaartboot het was allemaal even leuk.

De dag was snel voorbij, maar gelukkig hebben we foto's

 

Het hele schooljaar is voorbij gevlogen!

Wij zijn een heel leuk clubje zo bij elkaar:)

Er is hard gewerkt, veel gespeeld en veel plezier gemaakt.

De kinderen die naar groep 3 gaan, veel plezier daar en ik ga jullie zeker missen.

De nieuwe groep 2 en natuurlijke een verse groep 1.                                                                     Het word vast weer een mooi jaar.

 

Fijne vakantie allemaal


03 jul 2017 - Prinsenbos
Preview foto BEZOEK PRINSENBOS

Vandaag zijn we op bezoek geweest in het Prinsenbos.

Piet Dreumel was vandaag voor het laatst en we hebben  veel van hem geleerd.

De sterkste boom van het land: de eikenboom

de boom die het beste kon buigen: de wilgenboom

De tjaf tjaf hebben we gehoord en we weten het geluid van de winterkoning. De specht maakt mooie gaatjes in de boom met zijn snavel. We gingen op bezoek bij verschillende kabouters. Het ene kaboutertje was in de brandnetels gevallen en weer een ander had buikpijn. In het Prinsenbos zijn allerlei dingen waar je weer  beter van kan worden. Na de wandeling hebben we nog even gegeten en gedronken en was er nog tijd op heerlijk in de speeltuin te spelen


09 mei 2017 - bezoek museum Meermanno en taart eten
Preview foto Alweer een leuk uitstapje! Er stond een busje klaar en hup instappen maar.

Het ritje met de bus was al een uitje op zich. In Den Haag zagen we onderweg allemaal gebouwen die met Mondriaan kunstwerken waren versierd. De kinderen herkenden dit direct, want we hebben het over kunst.

Eenmaal aangekomen werden we welkom geheten door een meneer en mevrouw. Die vertelden ons dat we in het boekenmuseum waren en dat zij ons van alles gingen vertellen.

We mochten letters zoeken, woorden bedenken en als afsluiting een bordje lettersoep maken.

Daarna weer terug met de bus!

 

Wat een geluk. De juf had een workshop taarten bakken gevolgd. Ze had belooft dat als de taart goed gelukt was, ze hem mee naar school zou nemen en dat we dan met elkaar ervan mochten proeven. En ja hoor, hij was gelukt en smaakte heerlijk!


31 mrt 2017 - de Kreekboerderij
     Een uitnodiging van de kinderboerderij in 's-Gravenzande.

Een feestje op zich. Het weer deed ook goed zijn best. We werden hartelijk ontvangen. We begonnen in de kring waarbij de juf ons allerlei dingen vertelde van wat er op het programma stond. In kleine groepjes gingen we op pad. Er stonden manden klaar waar allerei opdrachten inzaten, zoals het versieren van een houten konijntje, de echte konijnen en cavia's borstelen.Er was ook mandje met de opdracht welke dieren hoor je. Er waren net schattige kuikentjes geboren. We mochten van de geitenmelk en van de koeienmelk proeven, en nog veel meer. Na het eten en drinken vonden we een mand met verkleedkleren. Er was kleding voor onze hele klas en zo konden we een mooie boerenklassenfoto maken.

 


15 feb 2017 - Thema winkel en voorleesdagen
Na een heerlijke kerstvakantie is er in 2017 alweer veel gebeurd. We zijn het jaar begonnen met het thema tijd. En die vliegt!!

Daarna kwamen de nationale voorleesdagen. De kinderen van groep 1 en 2 waren samen met de kinderen van de Vlindertuin uitgenodigd om bij Kwest te komen ontbijten. Gonneke Wegner, directrice van de bibliotheek, kwam daar het voorleeshuisje openen en het verhaal van de Kleine Walvis voorlezen. Het was heel gezellig.

Verder deze week werden we voorgelezen door de kinderen van de andere groepen.

Nu werken we met het thema Winkel. De huishoek is intussen al een kledingwinkel geweest en is nu een supermarkt. We spelen koper en verkoper, maken zelf prijskaartjes, boodschappenlijstjes .

Natuurlijk leren we liedjes en lezen we verhalen over alle soorten winkels.


06 dec 2016 - Sinterklaas
Sinterklaas is alweer het land uit.

Wat was het gezellig!

Voordat Sint aan land kwam, hebben we de Sinterklaashoek goed schoon gemaakt.

De stofzuiger kwam er natuurlijk ook aan te pas.

We hebben heerlijk gespeeld met de stoomboot en er werden veel pakjes ingepakt.

Wat wel gek was , is dat er ook Paasversieringen in de hal hingen.

Rommelpiet was ook weer van de partij. Hij had echt een rommeltje gemaakt!! En al onze schoenen verstopt. Maar eenmaal gevonden hebben we even lekker gesnoept.

We hebben toen voor Americo een paar wortels neergelegd. Maar dat was gek! De andere dag lag er een brief van de Paashaas. Hij bedankte ons voor de wortels. Hij wilde voor Sint een heerlijke worteltjestaart maken!

Op Sint zijn verjaardag kwam de Paashaas aangehuppeld met een taart in zijn pootje.

Eenmaal binnen gaf hij de taart aan Sint. Die vond het heel lief en natuurlijk heerlijk.

Nadat we voor Sint gezongen hadden, kon het feest beginnen. Iedereen mocht een prachtig cadeau uit de schatkamer uitzoeken.

Om 12.00 uur ging Sint weg en wij ....wij waren uitgeput!


02 nov 2016 - Thema Herfst
Deze week zijn we begonnen met het thema Herfst.

We kennen al veel liedjes en we weten alle kleuren die bij de herfst horen.

Op school hebben we een leskist van de Kreekboerderij geleend. 

Daarin zitten allerlei dingen over bomen en hun bladeren.

 

 

 


23 sep 2016 - Intratuin
Preview foto Maandag 19 september zijn we met de kinderen van groep 1 en 2 op bezoek geweest naar de Intratuin in 's Gravenzande.

Daar kregen we een echte safarihoed op en gingen we op avontuur in het aangrenzende bos.

In groepjes mochten we van allerlei dingen onderzoeken.

We vonden er allerlei kleine beestjes die we eens goed onder de loep konden bekijken. Wat veel pootjes hebben sommige insecten.

Ook hebben we geleerd hoe je een tak moet knippen en een stuk hout moet zagen.

Aan het eind van de ochtend werden we getrakteerd op limonade met wel 5 kruidnootjes.

Een fijne ochtend!


15 dec 2015 - Buiten spelen
Preview foto De Sint is weer vertrokken naar Spanje en de kerst staat weer voor de deur. We zijn in de klas dan ook druk bezig met het knutselen van gezellige kerstversiersels. Vanmorgen kwam het zonnetje even door en hebben we even heerlijk buiten genoten. Lekker fietsen, klimmen en klauteren, daar zijn we gek op! Kijk in het fotoalbum voor meer leuke foto's!